Best Blu-ray Deals

Best Blu-ray Deals, See All the Deals »
Top deals | Price drops  
 All countries United States United Kingdom Canada Germany France Spain Italy Japan
Big (Blu-ray)
$7.99
My Big Fat Greek Wedding (Blu-ray)
$6.98
Frozen Planet (Blu-ray)
$14.99
Hugo (Blu-ray)
$4.99
The Spectacular Spider-Man: The Complete Series (Blu-ray)
$24.99
Slap Shot (Blu-ray)
$9.96
The Simpsons: The Sixteenth Season (Blu-ray)
$19.99
Uncle Buck (Blu-ray)
$6.96
Devil's Due (Blu-ray)
$19.99
Grease (Blu-ray)
$4.99
Seven (Blu-ray)
$4.99
8-Film Action Collection (Blu-ray)
$7.99
Fairy Tail: Part 8 (Blu-ray)
$26.99
Somewhere in Time (Blu-ray)
$10.49
Mallrats (Blu-ray)
$9.96
Psycho-Pass: The Complete First Season (Blu-ray)
$96.32
High School of the Dead OVA: Drifters of the Dead (Blu-ray)
$4.99
Far and Away (Blu-ray)
$10.49
Godzilla (Blu-ray)
$19.99
Old 02-22-2012, 06:24 PM   #1521
Hillside Trece Hillside Trece is offline
Banned
 
Nov 2010
Default

Quote:
Originally Posted by Adrock View Post
What wonderful customer service, though! They did not charge me to fix the unit, or for shipping of the unit back to me. I am so happy to have my Oppo back.

I cannot say enough about how wonderful their customer service is. I have never in my life had such a wonderful service experience from any company.

I know no one wishes to have to deal with problems or customer service, but if you have to: they are the BEST.


TOTALLY agreed.
  Reply With Quote
Old 02-22-2012, 10:15 PM   #1522
Aerodude73 Aerodude73 is online now
Blu-ray Archduke
 
Aerodude73's Avatar
 
Oct 2008
Middletown, RI (MEMBER OF THE "ECPP")
134
893
9
28
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Adrock View Post
[Show spoiler]I received my Oppo back yesterday from their customer service department after having to send it in because it would no longer read discs of any kind or format.

They ended up having to replace the Loader (as it was referred to in their parts guide).


What wonderful customer service, though! They did not charge me to fix the unit, or for shipping of the unit back to me. I am so happy to have my Oppo back. --- I cannot say enough about how wonderful their customer service is. I have never in my life had such a wonderful service experience from any company. --- I know no one wishes to have to deal with problems or customer service, but if you have to: they are the BEST.
Very nice to hear!!
** Boston, MA. - 8 Sports Titles in 11 Years!! (2002-2013) **

** R.I.P. - RICHIE HAYWARD - (2/6/46 - 8/12/10) **
POLK AUDIO: "LIVE IT, BREATHE IT, LOVE IT, BELIEVE IT!"
50" Samsung DLP - POLK AUDIO - "7.2" Set-up - Center: CS2 - Front: T90e's
Surrounds: FXi A6's (Side), A3's (Rear) - Subs: 2 PA-120's
Onkyo TX-SR706 - OPPO BDP-83 - DirecTV: "GENIE"/HR-44 HD-DVR - Harmony ONE
BLU-RAYS: 893
  Reply With Quote
Old 02-26-2012, 03:15 AM   #1523
Movie Nut Movie Nut is offline
Active Member
 
Movie Nut's Avatar
 
Jul 2009
Twin Cities, MN, USA
2001
2160
26
Default

If anyone else is having a problem with their BDP-83 playing Contagion just post a message here. I found the fix on another website, (downloaded and installed latest firmware beta). Happy to find the link and post it here if it would help anyone else.

  Reply With Quote
Old 02-26-2012, 05:59 AM   #1524
rdodolak rdodolak is offline
Blu-ray Ninja
 
Jul 2007
1629
1136
20
Default

Quote:
Originally Posted by Movie Nut View Post
If anyone else is having a problem with their BDP-83 playing Contagion just post a message here. I found the fix on another website, (downloaded and installed latest firmware beta). Happy to find the link and post it here if it would help anyone else.

Is it the same firmware as this one or is there a newer beta version available?

http://www.oppodigital.com/blu-ray-b...-59-0117b.aspx
  Reply With Quote
Old 02-26-2012, 06:52 AM   #1525
Hillside Trece Hillside Trece is offline
Banned
 
Nov 2010
Default

I think I may actually have had issues loading the DVD version of Contagion...but it may have been another title...
  Reply With Quote
Old 02-27-2012, 09:10 PM   #1526
Movie Nut Movie Nut is offline
Active Member
 
Movie Nut's Avatar
 
Jul 2009
Twin Cities, MN, USA
2001
2160
26
Default

Quote:
Originally Posted by rdodolak View Post
Is it the same firmware as this one or is there a newer beta version available?

http://www.oppodigital.com/blu-ray-b...-59-0117b.aspx
Found it. Yes...that is the version that fixed the problem on my player

59-0117B
  Reply With Quote
Old 02-28-2012, 02:14 AM   #1527
stingo stingo is offline
Member
 
Feb 2012
31
Default Raging Bull and Shakespeare in Love

Anyone having problems with these Blu-Rays loading? I've got the latest firmware, BD Live off and did an erase of BD movie data and they still won't load. The player recognizes them as BDMV, then the screen on the player goes to all zeroes, the tv shows the play icon for a second, and then it shows a screen on the tv from either disc that makes you think it's loading but the screen just goes black. Any ideas? Thanks in advance for replies.
  Reply With Quote
Old 02-28-2012, 02:23 AM   #1528
rdodolak rdodolak is offline
Blu-ray Ninja
 
Jul 2007
1629
1136
20
Default

Quote:
Originally Posted by stingo View Post
Anyone having problems with these Blu-Rays loading? I've got the latest firmware, BD Live off and did an erase of BD movie data and they still won't load. The player recognizes them as BDMV, then the screen on the player goes to all zeroes, the tv shows the play icon for a second, and then it shows a screen on the tv from either disc that makes you think it's loading but the screen just goes black. Any ideas? Thanks in advance for replies.
Does the screen just stay black forever? I haven't viewed my copy of SiL but I'll check it.
  Reply With Quote
Old 02-28-2012, 02:31 AM   #1529
rdodolak rdodolak is offline
Blu-ray Ninja
 
Jul 2007
1629
1136
20
Default

stingo, SiL went through the same thing on my player but loaded shortly after the screen went black (for the second time) after the BD loading screen went away. However, it's also important to note that I have the current, not the beta, firmware installed on my player.
  Reply With Quote
Old 02-28-2012, 03:20 AM   #1530
stingo stingo is offline
Member
 
Feb 2012
31
Default

I was told by Oppo to have the beta version installed when trying this, so that's what I did. I think I also tried it with the current official firmware (before the beta) but that didn't go either. Will try it and leave it on to see if anything happens. Thanks for the help.

Edited to add: I tried the stable firmware and the beta and there's no joy. For SIL, it displays the loading line for about a second then the screen goes black. For Raging Bull, it displays the warning against copying I think it is for about a second, then goes black. Eventually the disc stops spinning in both cases, leaving the screen black.

Further edited to add: Both titles play perfectly on my PS3 - which I can't use because the optical inputs on my receiver don't seem to work anymore.

Last edited by stingo; 02-28-2012 at 04:16 AM.
  Reply With Quote
Old 02-28-2012, 07:33 PM   #1531
Adrock Adrock is online now
Moderator
 
Adrock's Avatar
 
Jan 2010
The Outer Limits
65
623
48
4
1
68
Default

I saw another user that posted in the Hugo thread was having some problems, and was curious....

Has anyone had any problems with the BDP83 playing/reading the Hugo BD?
Current Blu-Ray Recommendation:

  Reply With Quote
Old 02-28-2012, 11:39 PM   #1532
Adrock Adrock is online now
Moderator
 
Adrock's Avatar
 
Jan 2010
The Outer Limits
65
623
48
4
1
68
Default

Quote:
Originally Posted by Adrock View Post
I saw another user that posted in the Hugo thread was having some problems, and was curious....

Has anyone had any problems with the BDP83 playing/reading the Hugo BD?
Tested it myself this evening and found I had no problems playing it, however it was a bit strange. The player basically appears to lock up very shortly at 0 00:00:00 and seems like it stalls, or has quit reading the disc, however I waited patiently and after about 2-3 minutes, the disc did eventually load fine, and went straight to the menu.

I'd suggest if anyone is having this issue to just wait patiently and give it a chance, this disc takes seemingly longer than any other BD I have in order for the Oppo to load it.
Current Blu-Ray Recommendation:

  Reply With Quote
Old 02-29-2012, 12:47 AM   #1533
stingo stingo is offline
Member
 
Feb 2012
31
Default

I tried the waiting game with both discs I mentioned but no such luck. Oppo wrote me to request my sending the discs to them so they could test them for compatibility.

Edited to Add: The Comancheros and Tora! Tora! Tora! won't load either. *sigh*

Last edited by stingo; 02-29-2012 at 01:37 AM.
  Reply With Quote
Old 02-29-2012, 01:51 AM   #1534
solarrdadd solarrdadd is offline
Blu-ray Knight
 
solarrdadd's Avatar
 
Jul 2008
Alexandria, VA
254
798
34
204
Default

Quote:
Originally Posted by Adrock View Post
Tested it myself this evening and found I had no problems playing it, however it was a bit strange. The player basically appears to lock up very shortly at 0 00:00:00 and seems like it stalls, or has quit reading the disc, however I waited patiently and after about 2-3 minutes, the disc did eventually load fine, and went straight to the menu.

I'd suggest if anyone is having this issue to just wait patiently and give it a chance, this disc takes seemingly longer than any other BD I have in order for the Oppo to load it.
after reading this, i put my copy of hugo blu in my 83 and it worked without a hitch. the first thing it does is splash the paramount screen then it goes to previews (which i believe are either from the web or they go to the web to check for updates or new previews i say this because it was about 10 seconds before the previews loaded so i figured it was searching servers online).

from there it went to the hugo load screen menu and i selected play and it played right away with no hesitation or problems.

i have the latest firmware for the public but not the latest beta released.

i'll gather it's either your disc, (probably the least likely) your player firmware, your bd-live storage or your internet connection that's causing the problem.

hope this helped.
55" Sony SXRD KDS-A552000 1080P
PS3 Slim & XBOX 360 Elite, Wii, iPhone5 64gb
iPad4 64gb, AppleTV-hdmi, NAS-1tb, Oppo BDP-105D, 105, 93 & 83 players
Onkyo PR-SC5507P Pre/Pro; TX-NR525 Harmony 1, SB-Touch, Axiom Spkrs M80v3, VP180v3, QS8v3, QS4v3 M2v3, Front 3 Bi-Wired! Emotiva XPA-5, UPA-200, UPA-2 & mini-x Amps, XDA-1DAC, X-Ref 12 DSP Sub & Ultra Subs 12 Polk Audio SDA-2 speakers
NY GIANTS!
  Reply With Quote
Old 02-29-2012, 03:40 PM   #1535
Adrock Adrock is online now
Moderator
 
Adrock's Avatar
 
Jan 2010
The Outer Limits
65
623
48
4
1
68
Default

Quote:
Originally Posted by solarrdadd View Post
after reading this, i put my copy of hugo blu in my 83 and it worked without a hitch. the first thing it does is splash the paramount screen then it goes to previews (which i believe are either from the web or they go to the web to check for updates or new previews i say this because it was about 10 seconds before the previews loaded so i figured it was searching servers online).

from there it went to the hugo load screen menu and i selected play and it played right away with no hesitation or problems.

i have the latest firmware for the public but not the latest beta released.

i'll gather it's either your disc, (probably the least likely) your player firmware, your bd-live storage or your internet connection that's causing the problem.

hope this helped.
My disc did play fine. That was my point, it was just odd because my player did stall at 0 00:00:00 for a while like many whom own the BDP93 and BDP95 are experiencing, but after that it went to the Paramount load screen and then straight on to the menu. It seems some people whom own the BDP93 experience the same problem, except it never goes anywhere and just locks up the player.
Current Blu-Ray Recommendation:

  Reply With Quote
Old 03-01-2012, 12:27 AM   #1536
solarrdadd solarrdadd is offline
Blu-ray Knight
 
solarrdadd's Avatar
 
Jul 2008
Alexandria, VA
254
798
34
204
Default

Quote:
Originally Posted by Adrock View Post
My disc did play fine. That was my point, it was just odd because my player did stall at 0 00:00:00 for a while like many whom own the BDP93 and BDP95 are experiencing, but after that it went to the Paramount load screen and then straight on to the menu. It seems some people whom own the BDP93 experience the same problem, except it never goes anywhere and just locks up the player.
sorry, when you originally mentioned it you listed the 83 in the post as the problem machine. i have a 93 and will try it later tonight and post before bed!
55" Sony SXRD KDS-A552000 1080P
PS3 Slim & XBOX 360 Elite, Wii, iPhone5 64gb
iPad4 64gb, AppleTV-hdmi, NAS-1tb, Oppo BDP-105D, 105, 93 & 83 players
Onkyo PR-SC5507P Pre/Pro; TX-NR525 Harmony 1, SB-Touch, Axiom Spkrs M80v3, VP180v3, QS8v3, QS4v3 M2v3, Front 3 Bi-Wired! Emotiva XPA-5, UPA-200, UPA-2 & mini-x Amps, XDA-1DAC, X-Ref 12 DSP Sub & Ultra Subs 12 Polk Audio SDA-2 speakers
NY GIANTS!
  Reply With Quote
Old 03-01-2012, 12:49 AM   #1537
Adrock Adrock is online now
Moderator
 
Adrock's Avatar
 
Jan 2010
The Outer Limits
65
623
48
4
1
68
Default

Quote:
Originally Posted by solarrdadd View Post
sorry, when you originally mentioned it you listed the 83 in the post as the problem machine. i have a 93 and will try it later tonight and post before bed!
No trouble at all solarrdadd! I appreciate you looking out regardless.

Oh, sorry about that! Yeah, I have the 83, but the problem that another user posted about was in the 93.

I had the issue of it seemingly being stuck at 0 00:00:00 but after a couple minutes, it did load fine and played perfectly and went on to the menu.
Current Blu-Ray Recommendation:

  Reply With Quote
Old 03-01-2012, 02:40 AM   #1538
solarrdadd solarrdadd is offline
Blu-ray Knight
 
solarrdadd's Avatar
 
Jul 2008
Alexandria, VA
254
798
34
204
Default

Quote:
Originally Posted by Adrock View Post
No trouble at all solarrdadd! I appreciate you looking out regardless.

Oh, sorry about that! Yeah, I have the 83, but the problem that another user posted about was in the 93.

I had the issue of it seemingly being stuck at 0 00:00:00 but after a couple minutes, it did load fine and played perfectly and went on to the menu.
i loaded it in my 93 and it went fine until the last internet preview was done. it stalled and did not go to the movie home/splash page and had to be manually turned off. i thought it was bd-live so i turned the machine back on and turned off bd live. then put the disc back in and it did nothing. i waited for 5 minutes and it did nothing.

i did have the latest firmware installed but i knew there was a beta available; so i downloaded and installed it via usb.

i did not reset the machine nor did i clear the 4gb usb i have for bd-live use. the first thing i noticed was the internet preview was of a different movie than what was shown first with the old firmware or what was shown on the 83 (gave the same internet previews). after the previews finished, it went immediately to the movie home/splash page and played perfectly after that.

i do suspect it's a bd-live issue that was resolved in the firmware beta update.

hope this helped. i will put a link to this in the 93 thread for just in case.
55" Sony SXRD KDS-A552000 1080P
PS3 Slim & XBOX 360 Elite, Wii, iPhone5 64gb
iPad4 64gb, AppleTV-hdmi, NAS-1tb, Oppo BDP-105D, 105, 93 & 83 players
Onkyo PR-SC5507P Pre/Pro; TX-NR525 Harmony 1, SB-Touch, Axiom Spkrs M80v3, VP180v3, QS8v3, QS4v3 M2v3, Front 3 Bi-Wired! Emotiva XPA-5, UPA-200, UPA-2 & mini-x Amps, XDA-1DAC, X-Ref 12 DSP Sub & Ultra Subs 12 Polk Audio SDA-2 speakers
NY GIANTS!
  Reply With Quote
Old 03-04-2012, 08:50 PM   #1539
Bluyoda Bluyoda is offline
Blu-ray Guru
 
Bluyoda's Avatar
 
Dec 2008
Dagobah
44
418
104
1
Default

Quote:
Originally Posted by stingo View Post
Anyone having problems with these Blu-Rays loading? I've got the latest firmware, BD Live off and did an erase of BD movie data and they still won't load. The player recognizes them as BDMV, then the screen on the player goes to all zeroes, the tv shows the play icon for a second, and then it shows a screen on the tv from either disc that makes you think it's loading but the screen just goes black. Any ideas? Thanks in advance for replies.
I just recently watched SIL, and had no problems with it what so ever.

I use HDMI fro video, and analog for audio (Oppo-BDP 83SE).

My player is offline at all times.
  Reply With Quote
Old 03-04-2012, 08:54 PM   #1540
Bluyoda Bluyoda is offline
Blu-ray Guru
 
Bluyoda's Avatar
 
Dec 2008
Dagobah
44
418
104
1
Question Jurassic Park clipping fix????

Has Oppo found a remedy for the Jurassic Park clipping problems???

I basically can't watch these movies, as I use analog outs, have no other options, and the clipping is really bad.

I guess most people use HDMI for audio nowadays, so they don't mind, or me it's a real bummer, and the JP trilogy is the only 7.1. DTS-HD MA track I have ever had problems with.
  Reply With Quote
Reply
Go Back   Blu-ray Forum > Blu-ray > Blu-ray Players and Recorders

Similar Threads
thread Forum Thread Starter Replies Last Post
OPPO BDP-83 Universal BLU-RAY player is the BEST (July 2009 Home Theater review link) Blu-ray Players and Recorders HDTV1080P 8 02-22-2011 09:14 PM
Oppo BDP-83SE Special Edition Blu-ray Player (Feb 2010 Home Theater magazine review) Blu-ray Players and Recorders HDTV1080P 4 06-08-2010 01:17 AM
OPPO BDP-83 BLU-RAY PLAYER (UltimateAVmag.com July 2009 review link) Blu-ray Players and Recorders HDTV1080P 0 07-10-2009 05:34 PM


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:43 PM.