Best Blu-ray Deals

Best Blu-ray Deals, See All the Deals »
Top deals | Price drops  
 All countries United States United Kingdom Canada Germany France Spain Italy Japan
Hannibal: Season Two (Blu-ray)
$15.00
Congo (Blu-ray)
$8.69
The Hobbit: The Desolation of Smaug 3D (Blu-ray)
$32.99
Star Trek: The Next Generation, Season 7 (Blu-ray)
$79.99
Dragon Ball Z: Battle of Gods (Blu-ray)
$17.99
The Amazing Spider-Man 2 3D (Blu-ray)
$19.99
The Complete Jacques Tati (Blu-ray)
$95.78
Scanners (Blu-ray)
$19.99
Planes: Fire & Rescue (Blu-ray)
$19.99
Ace Ventura: Pet Detective / Ace Ventura: When Nature Calls (Blu-ray)
$9.99
Ghost in the Shell: Arise: Borders 1 & 2 (Blu-ray)
$25.87
How to Train Your Dragon 2 (Blu-ray)
$19.98
Gamera HD Bundle Collection (Blu-ray)
$24.99
Gravity 3D (Blu-ray)
$19.99
America: Imagine the World Without Her (Blu-ray)
$13.28
A Certain Magical Index II: Part 1 (Blu-ray)
$45.22
COLLECT WATCH TRACK RATE REVIEW APP
Manage your own movie collection and always keep it with you with our Apps. Price track movies and get price drop notifications instantly. Become a member to take full advantage of all site features.
GET STARTED

Go Back   Blu-ray Forum > Blu-ray > Blu-ray Players and Recorders

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-15-2009, 06:05 PM   #1
lonerider7 lonerider7 is offline
Junior Member
 
Aug 2008
530
Default Anyone else having problem loading Paramount or Universal BDs on PS3?

Since updating the firmware (2.60), my PS3 (og. 80g) no longer can fully load certain blu-ray titles. I've tested all 121 of the discs I own and have found that the problem is isolated to 17 titles from the studios Universal and Paramount. The discs are recognized in the XMB and will start loading but they hang before going to the initial screen. You'll see the little loading icon and then the screen goes black. You can hit the display button and see that it says it's on "Title 1" but you can't skip or ff or any other functions but stop playback. I've tried rebooting the system and turning off internet access, but that hasn't solved the problem. The titles played fine before the update, so I'm not sure what else could be causing the problem. Given it's isolated to these two studios, it sounds like a decryption issue. Maybe something in the firmware upgrade screwed up the keys to decrypt these titles? Below is a list of the problem titles.

Universal (these are all the Universal title I own, so none work):
Heroes S1
Heroes S2
King Kong
The Incredible Hulk
The Hulk
Wanted
Hellboy II
The Thing
Land of the Dead
The 40 Year Old Virgin
Serenity

Paramount (a few Paramount titles I own still load fine, these don't):
The Godfather
Event Horizon
Cloverfield
Beowulf
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Iron Man

The problem is identical in all of them except in King Kong where it lets you select which version you want to watch and then hangs after that on "Title 25". I would appreciate any help or insight into this issue. I've searched the web and haven't been able to find anything on this yet, so maybe it's just my system. I've got an email in to Sony about this too. Thanks for your time.
  Reply With Quote
Old 02-15-2009, 06:37 PM   #2
icyteddy icyteddy is offline
Expert Member
 
icyteddy's Avatar
 
Jan 2009
San Francisco Bay Area
183
129
11
Default

Quote:
Originally Posted by lonerider7 View Post
Since updating the firmware (2.60), my PS3 (og. 80g) no longer can fully load certain blu-ray titles. I've tested all 121 of the discs I own and have found that the problem is isolated to 17 titles from the studios Universal and Paramount. The discs are recognized in the XMB and will start loading but they hang before going to the initial screen. You'll see the little loading icon and then the screen goes black. You can hit the display button and see that it says it's on "Title 1" but you can't skip or ff or any other functions but stop playback. I've tried rebooting the system and turning off internet access, but that hasn't solved the problem. The titles played fine before the update, so I'm not sure what else could be causing the problem. Given it's isolated to these two studios, it sounds like a decryption issue. Maybe something in the firmware upgrade screwed up the keys to decrypt these titles? Below is a list of the problem titles.

Universal (these are all the Universal title I own, so none work):
Heroes S1
Heroes S2
King Kong
The Incredible Hulk
The Hulk
Wanted
Hellboy II
The Thing
Land of the Dead
The 40 Year Old Virgin
Serenity

Paramount (a few Paramount titles I own still load fine, these don't):
The Godfather
Event Horizon
Cloverfield
Beowulf
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Iron Man

The problem is identical in all of them except in King Kong where it lets you select which version you want to watch and then hangs after that on "Title 25". I would appreciate any help or insight into this issue. I've searched the web and haven't been able to find anything on this yet, so maybe it's just my system. I've got an email in to Sony about this too. Thanks for your time.
I just updated to firmware 2.60 also. I'll let you know in a little bit at the result.
Sony BDP-BX38 (S380) and Playstation 3 (80GB)
Samsung LN52B750 240HZ
Yamaha RX663BL Reciever
Emotiva XPA-3 Amp
Emotiva Ultra 12 Subwoofer
Mission Electronics MK II bookshelf speakers.
Klipsch KV-1 Center Speaker
Klipsch RF 63's Tower Speakers
  Reply With Quote
Old 02-15-2009, 07:01 PM   #3
icyteddy icyteddy is offline
Expert Member
 
icyteddy's Avatar
 
Jan 2009
San Francisco Bay Area
183
129
11
Default

I just tested Wanted, Indiana Jones and Incredible Hulk. All plays fine. Just curious what PS3 verison do you have? And could it be your lense may be damage?
Sony BDP-BX38 (S380) and Playstation 3 (80GB)
Samsung LN52B750 240HZ
Yamaha RX663BL Reciever
Emotiva XPA-3 Amp
Emotiva Ultra 12 Subwoofer
Mission Electronics MK II bookshelf speakers.
Klipsch KV-1 Center Speaker
Klipsch RF 63's Tower Speakers
  Reply With Quote
Old 02-15-2009, 07:23 PM   #4
lonerider7 lonerider7 is offline
Junior Member
 
Aug 2008
530
Default

Thanks for checking your system. I've got the 80gig that came with Motor Storm and has limited backward compatibility with PS2. The reason I don't think it's the lense is because everything else plays fine. It's just those particular titles that start up then hang. For example, when it's loading Indiana Jones, it gets to the screen where you see an animated white silhouette of Indy cracking his whip, then it just goes black and hangs on "Title 1" (seen when you hit "display" on the remote). I've got another player that hangs like that when loading on some movies but it only lasts a few minutes at most where this just hangs indefinitely. That and the fact it's only on titles from those two studios makes me think it has to do with decryption.
  Reply With Quote
Old 02-15-2009, 07:29 PM   #5
icyteddy icyteddy is offline
Expert Member
 
icyteddy's Avatar
 
Jan 2009
San Francisco Bay Area
183
129
11
Default

Quote:
Originally Posted by lonerider7 View Post
Thanks for checking your system. I've got the 80gig that came with Motor Storm and has limited backward compatibility with PS2. The reason I don't think it's the lense is because everything else plays fine. It's just those particular titles that start up then hang. For example, when it's loading Indiana Jones, it gets to the screen where you see an animated white silhouette of Indy cracking his whip, then it just goes black and hangs on "Title 1" (seen when you hit "display" on the remote). I've got another player that hangs like that when loading on some movies but it only lasts a few minutes at most where this just hangs indefinitely. That and the fact it's only on titles from those two studios makes me think it has to do with decryption.
HMMM?? I don't see why you should have any problems with running any of those movies. I believe I have the same exact model PS3 as you do. Does it happen to any of your other movies? The movies I tested, it loads very fast also.
Sony BDP-BX38 (S380) and Playstation 3 (80GB)
Samsung LN52B750 240HZ
Yamaha RX663BL Reciever
Emotiva XPA-3 Amp
Emotiva Ultra 12 Subwoofer
Mission Electronics MK II bookshelf speakers.
Klipsch KV-1 Center Speaker
Klipsch RF 63's Tower Speakers
  Reply With Quote
Old 02-22-2009, 08:35 AM   #6
lonerider7 lonerider7 is offline
Junior Member
 
Aug 2008
530
Default

I thought I should update this in case anyone else ever has this problem and searches out this thread for answers. So I finally figured out a solution to the problem I was having with these discs. Apparently these discs don't like it when you have all 4 usb ports occupied with external drives at the same time you're trying to play these particular blu-rays. When I un-plug one of the drives, these discs start up fine. If I plug in a 4th drive after the disc has loaded and while it is playing, a message pops up that says: "You have reached the limit on the number of storage media devices. Remove a storage media device to continue." I had never seen that message before. All my other discs play fine even with 4 drives attached. It's an odd quirk, but probably something most won't encounter and at least the solution is simple. I'm so glad nothing is wrong with my machine. Thanks to everyone that offered their insight.
  Reply With Quote
Old 03-09-2009, 03:21 PM   #7
surfdude12 surfdude12 is offline
Blu-ray Ninja
 
surfdude12's Avatar
 
Jul 2007
Club Loop
298
111
1
Default

this isn't directly on point to the OP but wanted to share it:

This problem is minor but has happened with several Universal BD's on my PS3.

here is the sequence of events:
1. I'm watching New Universal BD on my PS3
2. I hit Pause
3. I leave room (for few minutes)
4. The big blue Universal logo comes up on the screen
5. I come back to the room, hit the Triangle button to bring up the menu
6. I cannot hit "play" to resume the movie!!! (it won't let me) After a while, I've figured out the only button on the menu options to re-play the movie is the "pop up menu" button!! Then the movie replays at the pause point

Just really really weird. Not sure why i can't hit "play" to re-play it when its paused, and have to hit "pop up menu" to replay it. Not sure if its a System Update issue or not, but anyway, just wanted to let anyone else know who has a PS3 and watching new Universal disks in case this comes up...
  Reply With Quote
Old 03-09-2009, 03:27 PM   #8
DavePS3 DavePS3 is offline
Blu-ray Guru
 
DavePS3's Avatar
 
Jan 2007
Toronto
47
1
Default

I used to have loading issues but that stopped when I turned off the 'Auto-Sign-on' for BD Live. Once I set that to NO or OFF (I forget which) in the main menu on the PS3, I been good to go every time. The system lagged when it tried to connect to BD Live every time. Try that.
  Reply With Quote
Old 03-09-2009, 03:48 PM   #9
Sonny Sonny is offline
Blu-ray Ninja
 
Sonny's Avatar
 
Aug 2007
8
6
1
Default

Quote:
Originally Posted by lonerider7 View Post
I thought I should update this in case anyone else ever has this problem and searches out this thread for answers. So I finally figured out a solution to the problem I was having with these discs. Apparently these discs don't like it when you have all 4 usb ports occupied with external drives at the same time you're trying to play these particular blu-rays. When I un-plug one of the drives, these discs start up fine. If I plug in a 4th drive after the disc has loaded and while it is playing, a message pops up that says: "You have reached the limit on the number of storage media devices. Remove a storage media device to continue." I had never seen that message before. All my other discs play fine even with 4 drives attached. It's an odd quirk, but probably something most won't encounter and at least the solution is simple. I'm so glad nothing is wrong with my machine. Thanks to everyone that offered their insight.
That is the weirdest thing I have ever heard, ok maybe not,but still!!! That's some good info to know! What drives do you have hooked up, & how many gig's?
Pioneer 9G Kuro's 5020 with Elite board swap, KRP500m, Elite 111, Elite 151. Onkyo 706, Polk TSi 5.1 all the way around & 10" sub. Pioneer BD player & Panasonic BD player along with three PS3's, all original 60gig units. 2x Harmony 1100 & 1 Harmony 1000 touch screen remotes. About 1,000 Blu-rays...
My Brother R.I.P. Sep 9, 1980 - (killed) July 23, 2008"Dream as if you will live forever, Live as if you will die today"

Last edited by Sonny; 03-09-2009 at 03:50 PM.
  Reply With Quote
Old 11-30-2009, 05:04 AM   #10
NiubNiub NiubNiub is offline
Member
 
NiubNiub's Avatar
 
Nov 2008
Montreal
20
214
1
Default

the very same thing happened to me this weekend, on discs that worked PERFECT BEFORE the upgrade that has the RED PS3 screen wave.

My Paramount blu's Star Trek, Forrest Gump, CSI season 1 - ALL discs - just Spin Spin Spin and the player STOPS, doesn't even try to load. I do think it's maybe a paramount codec ? or BD live for sure. I'm gonna try Dave's test tomorrow and HOPE that works - I HATE BDLive - it's so useless. Just stick the supplementary material back on the disc please.
All the best,

Frank Diorio
Montreal
  Reply With Quote
Old 02-20-2013, 10:13 PM   #11
RicketyCricket RicketyCricket is offline
Senior Member
 
RicketyCricket's Avatar
 
Mar 2012
Buffalo
239
119
Default

Anyone still having this problem? I've run across it recently, where my Adjustment Bureau took over 10 minutes to load up the menu. None of the Jurassic Parks work either.

Tried Bridesmaids, all the previews play fine and then just black screen, no menu, no movie, nothing.

Catfish - just a black screen, not even the Universal load logo.

What the eff, Universal?

EDIT - I logged online into the PSN and they all work fine now?!?!? So I have to be online to watch an Universal movie now, what's up with that?

Last edited by RicketyCricket; 02-21-2013 at 10:10 AM.
  Reply With Quote
Old 02-20-2013, 10:36 PM   #12
Blu-ray Fanatic Blu-ray Fanatic is offline
Blu-ray Ninja
 
Blu-ray Fanatic's Avatar
 
Aug 2007
San Antonio
1
Default

I'm having trouble loading blu-ray movies as well. It would take a long time to load, make a ejection noise, and stop loading.
  Reply With Quote
Old 02-23-2013, 07:09 PM   #13
HHX HHX is offline
Expert Member
 
HHX's Avatar
 
Oct 2008
Los Angeles
51
1
2
Default

i recently had problems playing Taken 2 on both my pioneer elite bdp-23 player and my ps3. and the ps3 used to be my back-up player that plays anything that the Elite didnt lol i gotta try some more of my BDs now to see if this new PS3 update really bamboozled us all
SVS
Pioneer ELITE
Onkyo
Panamax
Audioquest
  Reply With Quote
Old 01-12-2014, 05:26 AM   #14
Jessedavidamos Jessedavidamos is offline
New Member
 
Jan 2014
USA

Quote:
Originally Posted by Blu-ray Fanatic View Post
I'm having trouble loading blu-ray movies as well. It would take a long time to load, make a ejection noise, and stop loading.


Ok so I registered to do my duty to you all to tell you how to fix our problem.

On ps3 go to setting video setting and change bd setting on internet to confirm and do not allow internet usage. Fixed.

Change a few others in not.

I changed a few others but I believe it's that bd live that is the problem. No internet no problem. Played just fine.

Wouldn't play at all before that.
  Reply With Quote
Reply
Go Back   Blu-ray Forum > Blu-ray > Blu-ray Players and Recorders

Similar Threads
thread Forum Thread Starter Replies Last Post
Bourne Ultimatum loading problem? Blu-ray Movies - North America liuu 3 08-07-2009 11:03 PM
Problem Loading Best of Soundstage Blu-ray Movies - North America JABBER 0 04-23-2009 09:51 PM
Casino loading problem Blu-ray Movies - North America playboidee 14 01-30-2009 01:53 AM
American Gangster Problem loading??? Blu-ray Movies - North America pharvey3232 8 10-17-2008 04:08 PM
PS3 loading problem Blu-ray Players and Recorders Piglet 5 06-10-2007 05:46 PM


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:57 PM.