Best Blu-ray Deals

Best Blu-ray Deals, See All the Deals »
Top deals | Price drops  
 All countries United States United Kingdom Canada Germany France Spain Italy Japan
Hugo (Blu-ray)
$4.99
Gatchaman: Complete Collection + OVAs (Blu-ray)
$59.99
The Simpsons: The Sixteenth Season (Blu-ray)
$19.99
Frozen Planet (Blu-ray)
$14.99
Grave of the Fireflies (Blu-ray)
$12.99
Big (Blu-ray)
$7.99
The Spectacular Spider-Man: The Complete Series (Blu-ray)
$24.99
Godzilla (Blu-ray)
$19.99
Grease (Blu-ray)
$4.99
Charade (Blu-ray)
$9.96
Seven (Blu-ray)
$4.99
The Pawnbroker (Blu-ray)
$19.16
Spider-Man / Spider-Man 2 / Spider-Man 3 (Blu-ray)
$24.96
Somewhere in Time (Blu-ray)
$10.49
I, Robot 3D (Blu-ray)
$14.99
High School of the Dead OVA: Drifters of the Dead (Blu-ray)
$4.99
Mallrats (Blu-ray)
$9.96
Say
$29.99
The Assassins (Blu-ray)
$6.98
Old 11-01-2009, 01:47 AM   #1
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Italy PowerDVD 9 error message:Media not supported

Hello PPL!!
I bought a bluray burner not long ago, I was pretty excited being able to burn BD and being able to whatch BD movies if I wanted.
I finally decided to get one and now the only thing that I get is a messages that says: NOT SUPPORTED MEDIA.
That is soo frustrating, I used PowerDVD 7.3 that came with the LG burner, I also downloaded PowerDVD 9, WinDVD 10 Pro, all with the same result. I can access the disc's folders and I'm assuming that the movies files are the m2ts because of some googling around that I did to solve the issue.
What do you guys think is the problem?
I tried in both win vista Ultimate 64 and Win 7 Ultimate 64. My hardware seems to be fine because I scanned it with cyberlink Advisor, this is the log:
"
Processor : AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor Unknown More Info
__dwItemID=1001__ : szLibCPUName = AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor
__dwItemID=1002__ : dwLibClockRate = 2499
__dwItemID=1003__ : dwLibFamily = 15, dwLibModel=2, dwLibStepping=3
__dwItemID=1004__ : dwLibNumPhysicalProc = 4, dwLibNumCorePerPackage=1, dwLibNumLogicalPerCore=1
__dwItemID=1005__ : dwLibCorePerPackage = 4, dwLibTotalLogicals=4
__dwItemID=1006__ : szWMIName=AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor
__dwItemID=1007__ : szWMIManufacturer=AuthenticAMD
__dwItemID=1008__ : dwWMIMaxClockSpeed=2500
__dwItemID=1009__ : bBatteryExist=0
__dwItemID=1010__ : szGuess=
System Memory : 4096 MB Yes
Operating System : No More Info
Graphics Card : NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+ Unknown More Info
__dwItemID=1301__ : Adapter Compatibility: NVIDIA
__dwItemID=1302__ : VideoProcessor: GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
Graphics card video memory : 512 MB
Graphics Card Driver : 8.16.11.9107 No More Info
__dwItemID=1501__ : 2D Driver=8.16.11.9107
__dwItemID=1502__ : COPP=Yes
__dwItemID=1503__ : RGBOverlay=No
__dwItemID=1504__ : DEVICE=N/A
__dwItemID=1601__ : Driver 0:
__dwItemID=1602__ : [D:] HL-DT-ST BD-RE GGW-H20L
__dwItemID=1603__ : eHCMDrvType=0x01ac6fc7
__dwItemID=1604__ : CDRom=1 DVDRom=1 BDRom=1 HDDVDRom=1
Blu-ray Disc Drive : [D:] HL-DT-ST BD-RE GGW-H20L Yes
Software Player : PowerDVD 7.3.5711.0 Yes
Video Connection Type : Digital(with HDCP) Yes
Program version : 1.0.1801.0
System language : 0409 ENU English English
Time : Sat Oct 31 15:35:45 2009
Computer : Desktop
System Name : MANU-PC"


The memory is not accurate I have 6GB. The vudeo drivers are up to date, after I installed the drivers from CD WIN 7 downloaded an update for it. This is the log from BD advisor that I ran from WIN 7 Ultimate. In Vista did the same thing.

Please HELP!!
Manu
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 01:12 AM   #2
42041 42041 is offline
Blu-ray Ninja
 
Oct 2008
Default

Are you getting that message trying to watch a legit blu-ray? powerdvd doesn't like playing pirated stuff.
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 02:09 AM   #3
Rik1138 Rik1138 is offline
Senior Member
 
Aug 2008
LA, CA
209
Default

Quote:
Originally Posted by 42041 View Post
Are you getting that message trying to watch a legit blu-ray? powerdvd doesn't like playing pirated stuff.
Heh, actually, it's the other way around. All software players work great with 'ripped' copies of movies. I have a few movies that I watch (or need to have access to) on a regular bases stored on my hard drive so I don't have to mess with digging the discs out all the time.

[delete]... I was suggesting a possible HDCP problem, but I see from your log that you have a compliant system...

Not supported media is weird... Is this the only Blu-ray you've tried?

Last edited by Rik1138; 11-01-2009 at 02:15 AM.
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 02:45 AM   #4
RiseDarthVader RiseDarthVader is offline
Power Member
 
RiseDarthVader's Avatar
 
Sep 2008
Australia
27
136
Default

Maybe he doesn't have PowerDVD 9 ULTRA which is the only version of it that supports BD playback.
You can't spell film without ILM - Industrial Light & Magic
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 09:20 AM   #5
Jello Jello is offline
Active Member
 
Jello's Avatar
 
Sep 2007
Toronto
10
40
Default

Actually PowerDVD 7.3 that came with my blu-ray burner plays blu-rays. It's full name is CyberLink PowerDVD 7.3 Blu-ray Disc.

My question would be what kind of monitor is it? It needs to be HDCP capable.
(320 GIG) 60 GIG PS3 - Yamaha RX-V1800 - Oppo DV-980H - BDP-S350
Emotiva XPA-3 - Philips Plasma - diNovo Edge - Harmony 880 - Klipsch RF-83 + RC-64 - Playseat w/G25
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 11:00 AM   #6
mishal mishal is offline
Active Member
 
mishal's Avatar
 
Aug 2008
320
1
Default

Quote:
Originally Posted by Jello View Post
Actually PowerDVD 7.3 that came with my blu-ray burner plays blu-rays. It's full name is CyberLink PowerDVD 7.3 Blu-ray Disc.

My question would be what kind of monitor is it? It needs to be HDCP capable.
Hmm, that's strange. I thought PowerDVD 8.0 Ultra was the first edition that played blu-ray. That's what I have.
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 11:08 AM   #7
Jello Jello is offline
Active Member
 
Jello's Avatar
 
Sep 2007
Toronto
10
40
Default

The OEM editions are different from retail.
7.3 version that we have is crippled in that it only supports 2 channel audio which is good enough for my PC.
(320 GIG) 60 GIG PS3 - Yamaha RX-V1800 - Oppo DV-980H - BDP-S350
Emotiva XPA-3 - Philips Plasma - diNovo Edge - Harmony 880 - Klipsch RF-83 + RC-64 - Playseat w/G25

Last edited by Jello; 11-01-2009 at 11:12 AM.
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 09:33 PM   #8
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Default

Quote:
Originally Posted by 42041 View Post
Are you getting that message trying to watch a legit blu-ray? powerdvd doesn't like playing pirated stuff.

I rented the BD from netflix.
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 09:44 PM   #9
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Default

Quote:
Originally Posted by Rik1138 View Post
Heh, actually, it's the other way around. All software players work great with 'ripped' copies of movies. I have a few movies that I watch (or need to have access to) on a regular bases stored on my hard drive so I don't have to mess with digging the discs out all the time.

[delete]... I was suggesting a possible HDCP problem, but I see from your log that you have a compliant system...

Not supported media is weird... Is this the only Blu-ray you've tried?
I have a HP W2007 monitor, I know that is not HD, but I thought that the Monitor did not matter, plus I want to play the movies with my projector that is HD.

This is my first Blu-ray movie I thought that could be the disc but it seems in perfect conditions.
The NOT SUPPORTED MEDIA message I get it with PowerDVD 9 on Vista, on Win7 I have the PowerDVD 7.3 and Corel WinDVD 2010, I'll install PowerDVD 9 on Win7 and let you know guys.
  Reply With Quote
Old 11-01-2009, 10:48 PM   #10
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Default

Installed powerdvd 9 on win 7, and says: "There is a disc with an unsupported format in drive d:" Puzzled...
I'm converting the .m2ts files to an mpeg4 codec, now I can open the single files with VLC and watch them, the quality is inferior to the DVD because is compressing the 40+ GB down to a 25GB and I do not like it, plus the process takes up to 5 HOURS!! Did you guys have all this hassle when you installed BD on the computer????

Last edited by Manupug; 11-02-2009 at 01:42 AM.
  Reply With Quote
Old 11-02-2009, 01:47 AM   #11
Jello Jello is offline
Active Member
 
Jello's Avatar
 
Sep 2007
Toronto
10
40
Default

You can't watch them on your monitor because it is not HDCP capable or are you connected to your projector with a HDMI or DVI cable?
(320 GIG) 60 GIG PS3 - Yamaha RX-V1800 - Oppo DV-980H - BDP-S350
Emotiva XPA-3 - Philips Plasma - diNovo Edge - Harmony 880 - Klipsch RF-83 + RC-64 - Playseat w/G25
  Reply With Quote
Old 11-02-2009, 08:12 PM   #12
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Default

Quote:
Originally Posted by Jello View Post
You can't watch them on your monitor because it is not HDCP capable or are you connected to your projector with a HDMI or DVI cable?
I'm not connected to the projector yet, but if you see from the Log that I posted it says that my connection is HDCP, I do not know if is referring just to the actual cable that connects the monitor but that does not explain the Media not supported message.

So if my Monitor is not HD capable the BD player is not going to start? I copied the movie on my HDD and the movie player is not opening the movie folder. As soon as I get the DVI cable to connect the projector I'll post the results, even if I'm not convinced that the wrong output freezes the player. I believe that in that case the monitor should either start flicking like a crazy or shut off. When I tried to set up the monitor to a full HD resolution and the monitor popped a message that the signal was out of range and I needed to restore the native resolution witch is 1680x1050. I can set the monitor for a 720p resolution and that works fine.

I'm still puzzled!!
  Reply With Quote
Old 11-03-2009, 08:34 AM   #13
Jello Jello is offline
Active Member
 
Jello's Avatar
 
Sep 2007
Toronto
10
40
Default

Okay sorry I just checked and your monitor does support HDCP so thats not the problem. Under Win XP and Power dvd 7.3 (I have the same version as you) I have watched a couple Blu-rays. Do you have a different disc to try?
(320 GIG) 60 GIG PS3 - Yamaha RX-V1800 - Oppo DV-980H - BDP-S350
Emotiva XPA-3 - Philips Plasma - diNovo Edge - Harmony 880 - Klipsch RF-83 + RC-64 - Playseat w/G25
  Reply With Quote
Old 11-04-2009, 02:39 AM   #14
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Default

Quote:
Originally Posted by Jello View Post
Okay sorry I just checked and your monitor does support HDCP so thats not the problem. Under Win XP and Power dvd 7.3 (I have the same version as you) I have watched a couple Blu-rays. Do you have a different disc to try?
I do not have a another Bluray movie yet, I'll get another this week, hopefully will work. I got the a reply to my problem from cyberlink, I'll try that and see if works...I doubt it...LOL I never had luck with Tech support, that is why I roam every forum imaginable...

http://www.cyberlink.com/prog/suppor...5f68704dd89ab9
  Reply With Quote
Old 11-07-2009, 01:08 AM   #15
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Talking Crazy

I installed anydvd HD and now if I drag the folder of the movie "stream" I'm finally able to watch the frigging movie in HD!!

Still puzzled, even more. I'm disappointed because I can only watch the movie without a menu and the extra stuff that the Bluray has. Too bad!!

Thanks guys for your support.
Manu
  Reply With Quote
Old 11-22-2009, 11:47 PM   #16
Manupug Manupug is offline
Junior Member
 
Oct 2009
Default

Quote:
Originally Posted by Manupug View Post
I installed anydvd HD and now if I drag the folder of the movie "stream" I'm finally able to watch the frigging movie in HD!!

Still puzzled, even more. I'm disappointed because I can only watch the movie without a menu and the extra stuff that the Bluray has. Too bad!!

Thanks guys for your support.
Manu
I finally realized that the problem I was having was the OS, apparently either vista 64 or Win seven 64 do not like blu rays. I installed a vista 32 on my pc and now blu rays work fine.

Crazy uh?
  Reply With Quote
Old 11-23-2009, 05:32 AM   #17
blckman blckman is offline
Member
 
Oct 2008
Default

Ah, I would have been ahead of all of you if I would have paid attention to this thread. Many people I know personally are having problems with Windows 7 and Vista when it comes to certain software. Man, I am still using XP and I have not had one single issue with PowerDVD 7.3 or Acrsoft TMT 3Platinum with not one single Blu-ray or HD-DVD disc. All of mine play. Please look for all of my posts on here and I went through a great deal to explain the exact patch you need with PowerDVD 7.3 and it usually does ship with the LG drives. That's unless the blu-ray burners have been shipped with the latest PowerDVD. Many of my friends and I have tested all of the PowerDVD version from the 7.3 Suite and we tested them on XP, Vista, and Windows 7. Guess what happened. The one software that worked on all of the OS's were Arcsoft TMT 3 Platinum. As far as the PowerdDVD is concerned. Oh boy, we tested 7.3 and it had no problems with XP. We ran into problems on 32-bit and 64-bit versions of Vista and Windows 7. Man, I don't know why, but I'm still going to continue to work with XP because it still is a pretty good OS. Vista was rushed like Windows ME. And Micromoney finally got it somewhat right with Windows 7. Hah....Well not quite. My friend is having all types of nightmares with Windows 7 on a fresh and clean install. Lastly, oh yeah..., I'm a geek. Micromoney will eventually do what they always do. Service pack 1 will be out in about half a year or less. Then, shortly thereafter, Service Pack 2 will be out, then a third one until another touch screen OS will be created. Peace....
  Reply With Quote
Reply
Go Back   Blu-ray Forum > Blu-ray > Blu-ray PCs, Laptops, Drives, Media and Software

Similar Threads
thread Forum Thread Starter Replies Last Post
Powerdvd 9 Ultra gives me error message Blu-ray PCs, Laptops, Drives, Media and Software DrasticPlastic 1 04-10-2009 03:32 PM
Roxio Creator 2009 - Mydvd error Failed to import media in AuthorScript. Error while Blu-ray PCs, Laptops, Drives, Media and Software mrmonteith 5 02-02-2009 06:33 PM
Sharp Error Message Blu-ray Players and Recorders bruceleroygreen 2 01-26-2009 03:13 PM
Panasonic BD35 error message Blu-ray Players and Recorders millwork400 0 11-19-2008 02:32 AM
Kingdom of Heaven: I got an Error Message Blu-ray Technology and Future Technology Acerone 19 03-06-2008 04:12 PM


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:38 AM.